jel-ilaçlama

Jel ilaç hayatımızda çok kolaylık sağlayan bir ilaçlama yöntemidir. Jel ilaçlar özel bir yapım olup bütünüyle sağlıklıdır.  Jel ilaçlar ülkemizde 2000 yılından itibaren kullanılmaktadır. Jel ilaçlar sağlık bakımından herhangi bir tehlikesi yoktur. Jel ilaçlar evin iç kısımlarına ve evin belli kısımlarına uygulanır.

Jel ilaçlar belli haşere grubuna etki yapar her böcek ve haşere grubuna jel ilaçlama yapmak yanlıştır. Jel ilaçlama ev içinde gezen börtü böcek dediğimiz hamam böceği, gümüş böceği, tespih böceği, karınca ve evdeki diğer böceklere de etki eder.

Jel ilaçlar öteki ilaçlardan değişik olarak uygulanır. Jel ilaç uygulaması günün her saatinde ve her mekana uygulanabilir. Jel ilaçlar diğer ilaçlardan değişik olarak kalıcı özelliğe sahiptir. Jel ilaçlar ile ilaçlama yapıldıktan sonra ilaçlar kesinlikle silinmemeli. Jel ilaçlamada ilacı yiyen böcekler ilacı yedikten sonra ölürler. Jel ilaçlama ile ölen böceklerin etinden yiyen öteki böceklerde ölürler. Bu zincirleme ile haşereler daha kolay kontrol edilmiş olur.

Jel ilaçlamada kesinlikle rahatsız edici herhangi bir koku yoktur. Diğer ilaçlar ile yapılan ilaçlamada evi terk etmek gerekirken jel ilaçlamada asla evi terk etmeye gerek yoktur.

Jel ilaçlar kalıcı olduğu için uçucu değildir. Jel ilaç kalıcı olduğundan dolayı belli zaman sonra çıkan haşere yavrularına da etki yaparak kalıcı özelik sağlar.

Jel İlaçların Özellikleri

  • Jel ilaç ile yapılan ilaçlama insanlara ve evcil hayvanlara hasar vermez.
  • Jel ilaçların kesinlikle sağlığa yan etkisi yoktur.
  • Jel ilaçlar kokusuz olup kesinlikle rahatsız edici değildir
  • jel ilaç ile yapılan ilaçlamada evlerin, mutfak araç ve gereçlerin toplanmasına gerek yoktur.
  • jel ilaçlamada kapı ve pencere gibi aksanları kapatmamıza gerek yoktur.
  • jel ilaçlama yapıldığında kesinlikle evlerimizi, işimizi ve ofislerimizi terk etmemiz gerekmez.
  • jel ilaçlamada ilaçlama öncesi ve sonrası herhangi bir hijyen yerine getirmek gerekmez.
  • jel ilaçlar etkisini uzun süre sürdürür.
  • Çevreye ve diğer canlılara zararı yoktur.

Jel İlaçlama Merak Edilenler

1 – jel ilaç nasıl bir ilaçtır?

Jel şeklinde olup kokusuz bir ilaçtır.

2 – jel ilaç kişi sağlığına zararlımıdır?

Jel ilacın sağlığa herhangi bir yan etkisi yoktur. Tabiî ki sağlık bakanlığı kontrolü altında olanlar. Kaçak üretilen ilaçlar her zaman sağlık açısından zararlı olurlar.

3 – jel ilaçlama ne zaman yapılmalı?

Jel ilaç uygulaması, haşere görüldüğü andan itibaren her an yapıla bilir. İster gündüz olsun ister gece fark etmez.

4 – jel ilaçlama hangi haşere için uygulanır?

Jel ilaçlama evdeki haşere grubundan hamamböceği ve hamam böceği türlerine uygulanır.

5 – jel ilaçlama yapıldıktan sonra hangi temizlikler yapılmalı?

Jel ilaçlama yapılmadan evvel yada yapıldıktan sonra herhangi bir temizliğe gerek yoktur. Yapmanız gereken tek bir şey var oda ölen böcekleri toplamaktır.

6 – jel ilaçlamada evlerimiz, ofislerimizi ve iş yerlerimiz ne kadar kapalı tutmamız gereklidir?

Jel ilaçlamada, herhangi bir şekilde ilaç uygulanmakta olan ortamı kapalı tutmaya gerek yoktur.

Jel İlaçlama Uyarılar

Sağlık Bakanlığı’ndan halk sağlığı alanında ilaç uygulama izin belgesi olmayan firma veya şahıslara ilaçlama yaptırıp sağlığınızı tehlikeye atmayın.

Ruhsatsız işletmeler Çin malı kişi sağlığına % 100 zararlı kanserojen etkisi olan ilaçları kullanmaktadırlar.Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı çok az sayıda firma vardır. Ruhsatsız şirket sayısı ise yüzlercedir. Unutulmamalıdır ki kişi hayatı her şeyden önemlidir.

İlaçlama yaptıracağınız firmayı kesinlikle araştırın Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatı bulunmayan şirket veya şahısları İl Sıhhat Müdürlüğüne yada Cumhuriyet Savcılığına bildirmeniz bir vatandaşlık görevidir. Ruhsatsız şirket veya şahısları 184 Sıhhat Bakanlığı hattına bedava ihbar edebilirsiniz.